Det er flere fordeler med et fleksibelt lån

Når du skal ta opp et lån er det viktig å tenke på hva som passer best for din økonomi. Fleksibilitet i hverdagen setter de aller fleste av oss pris på, også når vi skal låne og betale tilbake det vi har lånt.

Er du blant dem som selv ønsker å avgjøre hvor mye av lånet som skal benyttes til enhver tid, ha valgfriheten til å betale mye i perioder med god likviditet og mindre i perioder med trangere økonomi?

– Hos oss står du fritt til å betale ned lånet i det tempoet du har råd til, forklarer banksjef Robert Berg.

Du avgjør selv hvor mye av kreditten du ønsker å bruke

Men hvordan fungerer egentlig et fleksibelt lån? Jo, vi gir vi deg muligheten til å tilpasse nedbetalingen etter økonomien din.

– Etter at et fleksibelt lån med er etablert opprettes din lånekonto hos oss, og du kan selv avgjøre hvor mye som skal benyttes til enhver tid. Du tar rett og slett bare ut det du faktisk trenger, når du trenger det. Resten av lånerammen blir da stående tilgjengelig for deg i nettbanken som en ubenyttet kreditt – på dette beløpet betaler du naturligvis ikke renter, forklarer Berg.

Det belastes altså kun renter og avdrag for det som overføres til brukskonto, og du kan bruke lånet til akkurat det du ønsker – når det passer deg.

Fem fordeler med et fleksibelt lån

Kort oppsummert er dette noen av fordelene med et fleksibelt lån:

  • Du betaler ned det du låner i det tempoet du har råd til – med fleksibel nedbetaling kan du betale mye i perioder med god likviditet og mindre i de periodene det er litt trangere.
  • Det gir lavest mulig månedsbeløp fordi du i perioder kan velge å kun betale renter og termingebyr.
  • Du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid har utestående, og minner derfor mye om en kredittkortløsning. Lånet har likevel vesentlig lavere rente enn kredittkort.
  • Du disponerer pengene som du selv vil.
  • Du kan når som helst låne mer innenfor din tildelte låneramme, uten ekstra søknad til banken.

Les mer fra vår bankskole: Syv bankord det er lurt å kjenne til

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Les mer om:

Hverdagsøkonomi