Lyst til å pusse opp? Her er vårens interiørtrender

Nordmenn elsker å pusse opp, og når et nytt år frister med blanke ark, blir gulv, vegger og tak både lerret og lekeplass. Har du et forsett om å endelig gjøre det litt kjipe rommet stilig? Eller det stilige rommet enda stiligere? La deg inspirere av vårens trender!

Uansett om du vil svinge malerpenselen, bytte ut de litt frynsete møblene eller bare piffe opp med en ny pute eller fem, er det lurt å være oppdatert på hva som rører seg i trendbildet. Bente Gabrielsen Mesinele er leder for trend, utvikling og design i Skeidar, og har jobbet med produktutvikling og design i tre tiår. Nå gir hun oss overblikket vi trenger for å lykkes med oppgraderingen av hjemmet.

Hint av 70-tall

Mørk og nordisk stil. Foto: Skeidar

Den første interiørtrenden hun vil trekke frem for våren 2018, er den mørke og moderne, med 70-talls-inspirerte former – designet inn i vår tidsepoke – på møbler og lamper, tekstiler i velur med frynser og dusker samt dekor med enkle former i klart glass og messing.

– Denne interiørstilen er nok min personlige favoritt for tiden. Den gir en skikkelig hotellfølelse, og vil nok prege mange norske hjem i 2018, sier hun.

Slik får du stilen:

  • Materialer som lær, skinn og mørke tresorter.
  • Dekor med enkle former og i en blanding av klart og farget glass, marmor, messing og sort metall, skåret krystall og emalje.
  • Tekstiler i velur.

Norsk design er in

Lys og nordisk stil. Foto: Skeidar

Det lyse og nordiske er en stil nordmenn har trykket til sitt bryst, og Gabrielsen Mesinele tror vi kommer til å se mye av denne også i 2018.
– Denne stilen er svært godt likt i Norge, og nå begynner den å bli populær også ute i verden. Norsk design er in!

Slik får du stilen:

  • Mye lys, hvitoljet eik.
  • Blått er en essensiell farge.
  • Tilleggselementer av grønt, gjerne i form av planter.

Søk om finansiering hos Skeidar

Trendy stilmiks

Nordisk og etnisk stil i kombinasjon. Foto: Skeidar

Trendeksperten kan også fortelle at det å blande stiler er mer riktig enn noen gang.

– Det gleder meg at stadig flere nordmenn tør å blande farger, materialer og stilarter, og jeg er sikker på at vi vil se enda mer av dette i tiden som kommer. Flere vil innse at det går an å kombinere vidt forskjellige uttrykk og mørke farger med lyse, sier Gabrielsen Mesinele.

Slik får du stilen:

  • Kombiner både mørkt og lyst, gammelt og nytt.
  • Har du du en typisk nordisk stil, kan du gjerne trekke inn etniske elementer. Du gjør ikke noe galt når du pimper opp den lyse ullsofaen med en afrikansk-inspirert pute.
  • Eksperimenter med kombinasjoner av mønstringer, dekor og detaljer. Lag din egen crossover!

Oppdag verdien av gammelt nytt

Også gjenbruk er noe trendeksperten er svært begeistret for, og hun forteller at hun selv jevnlig fisker ting ned fra loftet for å gi dem nytt liv. I 2018 er hun sikker på at enda flere nordmenn vil se verdien av å oppgradere hjemmet med noe som ikke nødvendigvis er nytt og urørt.

– Det er noe helt eget å kunne hente frem noe fra en svunnen tid. Gjenbruk er rett og slett blitt kult – noe enda flere vil oppdage! Min oppfordring til dere som skal pusse opp, er å legge litt arbeid i å oppgradere gamle gjenstander, uansett om det er fjorårets eller forrige århundrets modell. Mal i en ny farge, slip ned den rare lakken eller trekk om den gamle stolen, sier Gabrielsen Mesinele.

Ifølge henne kommer du langt med å være litt vågal på interiørfronten, og tror dem som er modige under oppussingen, vil bli ekstra fornøyde med resultatet.

– Tør å gjøre noe annet enn det naboen gjør. Selv om du lar deg inspirere av interiørtrendene, er det viktig at du finner din egen vri – og har tro på den.

Finansiere oppussing? Bruk akkurat det du trenger med fleksibelt lån

Låneeksempel: Effektiv rente 15,29%, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr.

Les mer om:

Inspirasjon