5 fordeler med kassekreditt for bedrifter

Tilgang til kapital er en avgjørende faktor for vekst og suksess for små og mellomstore bedrifter (SMBer). I denne forbindelse spiller kassekreditt en viktig rolle. Kassekreditt, også kjent som driftskreditt eller bedriftskreditt, er en fleksibel form for finansiering som gir bedriften mulighet til å låne midler etter behov. Her kan du lese om 5 fordeler en kassekreditt kan gi din bedrift.

1. Bedriften har alltid penger tilgjengelig

En av de største fordelene med kassekreditt er at bedriften alltid har penger tilgjengelig når behovet oppstår. Det gir bedriften økonomiske fleksibilitet. Små og mellomstore bedrifter står ofte overfor utfordringer knyttet til svingende kontantstrømmer, uforutsette utgifter eller sesongvariasjoner i etterspørselen. Med kassekreditt har bedriften midler tilgjengelig etter behov, noe som gjør det mulig å møte kortsiktige økonomiske forpliktelser eller utnytte muligheter for vekst uten å vente på innbetalinger fra kunder.

2. Rask tilgang til penger

En annen fordel med kassekreditt er dens hurtige tilgjengelighet. Tradisjonelle låneprosesser kan være tidkrevende og kompliserte for små og mellomstore bedrifter. Med kassekreditt har bedriften midlene tilgjengelig og kan selv enkelt overføre penger fra kassekreditten på dagen. På den måten kan bedriften reagere raskt på markedsendringer eller løse økonomiske problemer uten forsinkelser.

3. Opprettholdelse av likviditet

Kassekreditt gir også små og mellomstore bedrifter mulighet til å opprettholde en sunn likviditet. I praksis gir dette bedriften mulighet til å møte sine økonomiske forpliktelser som betaling av lønn, leverandører eller regninger til rett tid. Dette bidrar til å opprettholde et godt omdømme og gode relasjoner med leverandører og kunder.

4. Kostnadseffektiv finansiering – betal kun for bruk

En annen fordel med kassekreditt er at rentene bare påløper på beløpet som faktisk brukes. Bedriften betaler dermed bare for de midlene den faktisk benytter seg av. Dette gjør det til en kostnadseffektiv finansieringsløsning for små og mellomstore bedrifter, spesielt når de trenger midlertidig finansiering.

5. Bygging av en god kredittscore

Til slutt kan kassekreditt bidra til å bygge en god kredittscore for bedriften. Ved å bruke kassekreditt og håndtere den på en ansvarlig måte, kan bedriften vise pålitelighet og kredittverdighet til potensielle långivere og kredittinstitusjoner. Dette kan være en fordel når bedriften senere trenger ytterligere finansiering eller lån.

Instabank tilbyr små og mellomstore bedrifter tilgang til kassekreditt raskt og enkelt.

Få et uforpliktende tilbud til din bedrift på 1 minutt.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.