Lån penger i dag

Vil du refinansiere kredittkortgjeld og dyre smålån, eller trenger du lån for å gjennomføre prosjekt? Vi tilbyr lån med og uten sikkerhet.

Markedets mest fornøyde lånekunder?

Vi i Instabank er stolte av å ha noen av markedets mest fornøyde lånekunder. Kundene våre opplever at vi tilbyr gode betingelser og lån tilpasset deres behov. Vi finner løsningen som er best for deg!

Uforpliktende å søke

Hos oss er det uforpliktende å sende inn en søknad om lån.

Enkelt og greit

Våre prosesser er helt digitale slik at det er enkelt for deg.

Tilpasset deg og dine behov

Vi finner den beste løsningen tilpasset deg og dine behov.

Utmerket kundebehandling

Vi har fornøyde kunder som opplever god behandling.

Fordeler:

Medalje.svg

Fordeler med lån hos Instabank

3 ting å tenke på før man tar lån:

Hvilken type lån er best for deg og din situasjon?

Hva skal du bruke lånet på? Skal du for eksempel finansiere en reise eller et prosjekt hjemme, og ikke kan stille sikkerhet, kan et lån uten sikkerhet (også kalt forbrukslån) være et godt alternativ for deg. Dersom du eier bolig vil et lån med sikkerhet alltid være det gunstigste alternativet, med lav rente og mulighet for lenger nedbetalingstid.

For deg som allerede har dyre smålån og kredittkortgjeld kan det være lurt å refinansiere – på den måten får du lavere månedskostnad og bedre oversikt. Du kan få refinansieringslån både med- og uten sikkerhet i bolig.

Hvilken rente og nedbetalingstid får jeg?

Hvor lav rente du tilbys, avhenger av økonomien din og hvilken type lån du velger. Et lån med sikkerhet i bolig vil normalt tilby noe lavere rente enn et lån uten sikkerhet. Når du søker lån hos Instabank, mottar du et lånetilbud som er skreddersydd deg og din situasjon. Den nominelle renten vil være fra 7,50 % til 19,99 %.

Hvor raskt får jeg svar på lånesøknaden min?

Instabank er en heldigital bank, noe som gjør det raskt og enkelt å søke lån hos oss. I motsetning til tradisjonelle banker som ofte kan oppleves tungrodde, tror vi at de beste kundeopplevelsene skapes gjennom rask og enkel behandling og personlig oppfølging når det trengs. Lånesøknader behandles fortløpende etter hvert som de kommer inn, og de fleste får svar umiddelbart og lånet utbetalt innen et døgn.

Alt du trenger å vite om lån:

Renter og gebyrer

Nominell rente: 7,99 % til 19,99 % 

Etableringsgebyr:  fra kr 990

Termingebyr: kr 40

Lån med sikkerhet i bolig

Lånebeløp: 100 000 – 10 000 000 kr

Fast beløp hver måned: Fast beløp hver måned

Nedbetalingstid: 1 – 30 år

Refinansiering

Refinansieringsbeløp: 5 000 – 10 000 000 kr

Fast beløp hver måned: Fast beløp hver måned – også kalt nedbetalingslån

Nedbetalingstid: 3–25år.

Når du refinansierer flere smålån, kan ikke nedbetalingstiden overstige den lengste nedbetalingstiden blant de eksisterende lånene dine – med mindre alle er under 5 år.

Forbrukslån

Låneramme: 5 000 – 500 000 kr

 

Månedsbeløp: Fleksibelt med et minimumsbeløp hver måned, som inkluderer renter og gebyr og et avdrag som tilsvarer 1,67 % av benyttet kreditt.

 

Nedbetalingstid: Fleksibel

Betalingsforsikring

Vi anbefaler å velge betalingsforsikring når du tar opp lån hos oss – det gir en ekstra trygghet i hverdagen. Langvarig sykdom, arbeidsledighet eller arbeidsuførhet kan ramme alle, og i slike situasjoner er det godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at lånet ditt blir betalt. 

Les mer om betalingsforsikring

Kriterier for å søke om lån
  • Du har fylt 23 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har en bruttoinntekt på minimum 250 000 kroner i året
  • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5 x brutto inntekt
  • Du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld
Hvilke lån tilbyr Instabank?

Hos oss kan du søke om lån med sikkerhet i bolig, refinansieringslån, lån til kjøretøy og båt eller et lån uten sikkerhet – også kalt forbrukslån.

Lån med sikkerhet i bolig:

Lån med sikkerhet er vårt beste alternativ til deg som eier bolig. Lån opptil 10 millioner kroner med sikkerhet i boligen din og få vesentlig lavere terminbeløp og bedre rente (fra 7,00 %) enn på et forbrukslån. Du kan beholde ditt eksisterende boliglån fordi vi tar et såkalt 2. prioritets pant i boligen – enkelt og greit. Lån med sikkerhet kan brukes både til refinansiering eller andre formål eller prosjekter.

Les mer om lån med sikkerhet i bolig her.

Refinansiering:

Refinansieringslån er et lån som brukes til å betale ned eksisterende gjeld for å få lavere lånekostnader, lavere månedsbeløp og bedre oversikt. Hos Instabank kan du bruke både lån med og uten sikkerhet til å refinansiere.

Les mer om refinansiering her.

Forbrukslån:

Et lån uten sikkerhet (også kalt forbrukslån) er et lån du kan bruke på det du selv vil – enten det er bestemt formål eller prosjekter, eller det til å refinansiere andre smålån og dyre kreditter. Du trenger ikke å eie bolig for å få et lån uten sikkerhet. 

Les mer om forbrukslån her.

Lån til kjøretøy og båt:

Fordelen med et til kjøretøy eller båt hos Instabank er at du får utbetalt lånet med en gang. På den måten har du finansieringen i orden og kan slå til så fort du finner bilen, MCen eller båten du ønsker å kjøpe. Etter at kjøpet er gjort sender du oss en kjøpekontrakt som bekrefter at pengene er brukt på kjøp av kjøretøy eller båt. Til gjengjeld får du bedre betingelser enn ved et forbrukslån. 

Les mer om lån til kjøretøy og båt her.

Låneeksempel

Nom.rente 5,7%. Eff.rente 6,32%, 800.000, o/24 år, kostnad: 732.049, Totalt: 1.532.049

Forskjellen på lån med og uten sikkerhet:

Anbefalt:

Kan jeg øke mitt lån hos Instabank?

Ja – dersom du allerede har et lån hos oss kan du søke om å låne mer. 

Hvorfor velge lån med sikkerhet i bolig?

Søk lån med sikkerhet →

Stiller du med sikkerhet i egen bolig, kan du ta opp et lån på opptil 10 millioner kroner og få vesentlig lavere terminbeløp og rente enn du ville fått med et lån uten sikkerhet – som for eksempel et forbrukslån.

Siden lån med sikkerhet i bolig tilbyr rente fra 7,50 %, er det et godt alternativ til både refinansiering av smålån, kreditter og boliglån med høy rente, samt til å realisere større innkjøp, oppussing eller andre prosjekter.

Vi tilbyr både 1. og 2. prioritets pant i boligen. Det betyr blant annet at det noen ganger vil være best å flytte eksisterende boliglån til Instabank og etablere et samlet lån med 1. prioritets pant i din bolig. Andre ganger vil det være rimeligst å la ditt eksisterende boliglån bli hos din nåværende bank, og samle øvrige finansielle behov i ett nytt lån med et 2. prioritets pant. Vi bistår deg med å finne det beste og rimeligste alternativet for deg.

Les mer

Lån uten sikkerhet – Forbrukslån

Søk forbrukslån →

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som enkelt og greit kan brukes til det du vil – og blir ikke gitt til deg for ett spesifikt formål.

Du kan altså bruke et forbrukslån til å kjøpe eller gjennomføre noe som du har planlagt eller tenkt på lenge. Slike lån kan i noen tilfeller bidra til at du for eksempel får fullført det prosjektet ute i hagen, eller renoveringen av badet – og betyr ikke at du må ‘leve over evne’.Mange bruker også et forbrukslån til å refinansiere andre forbrukslån og kredittkort. Ofte oppnår man da bedre rente og bedre betingelser enn det man hadde fra før

Vi er opptatt av at du skal kunne betale avdragene på lånet ditt, og at dette skal fungere i din økonomiske hverdag. Vi tilbyr noen av markedets beste forbrukslån betingelser.

Les mer

Hvorfor bør man ha forsikring på lånet?

Å bli langvarig syk, arbeidsledig eller arbeidsufør kan ramme oss alle, og det er i slike situasjoner det er viktig og godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at lånet blir betalt.

Les mer

Ofte stilte spørsmål om lån:

Hvordan søke lån hos oss?

For å søke om lån i Instabank fyller du helt enkelt ut en lånesøknad på nett. Du får som oftest svar umiddelbart, men i noen tilfeller må vi behandle søknaden manuelt og da svarer vi på dagen, innenfor våre åpningstider.Det eneste du trenger for å sende inn en uforpliktende lånesøknad, er informasjon om din samlede inntekt og boliglån, billån og studielån. Når du har sendt inn lånesøknaden din, vil du etter kort tid motta et svar fra oss med et eventuelt lånetilbud. Hvis du velger å akseptere lånetilbudet, gjenstår kun et par steg som du fullfører med BankID før pengene blir utbetalt til deg.

 

I Instabank er vi opptatt av å finne det beste og billigste lånet for akkurat deg; Det vil si det lånet med lavest mulig renter og den nedbetalingsformen som er enklest i din hverdag. Uavhengig av hvilken type lån du får hos oss, kan vi forsikre deg om at Instabank tilbyr noen av markedets beste betingelser og laveste renter. I kundetilfredshetsundersøkelsen vår fra september 20021 oppga nesten 80 % av kundene som tok undersøkelsen, at de helt sikkert eller sannsynligvis ville anbefale Instabank til andre.

 

Søk om lån med sikkerhet i bolig her.

Søk om lån uten sikkerhet her.

Hvor lang tid tar det å få svar på lånesøknaden min?

Det er både raskt og enkelt å søke lån hos Instabank. Du søker ved å fylle ut et søknadsskjema på nett, og mottar et svar med en gang. I noen tilfeller må vi behandle søknaden manuelt og da får tilbakemelding så fort vi har sett på saken – det skjer normalt på dagen, innenfor våre åpningstider.

Når utbetales lånet til min konto?

Når du har mottatt lånetilbudet og fullført signeringsprosessen med BankID, utbetales lånet som regel samme dag eller i løpet av ett døgn.

Kan jeg få en betalingsplan?

De fleste lån i Instabank er et nedbetalingslån der du betaler det samme terminbeløpet hver måned. Dette er et såkalt annuitetslån en andel av terminbeløpet består av avdrag, mens den andre delen består av renter. Kontakt oss dersom du ønsker tilsendt en oppdatert nedbetalingsplan.

Kontakt kundesenteret vårt hvis du vil vite mer om dette.

Kan jeg låne penger for å refinansiere eksisterende smålån og kredittkortgjeld?

Ja, vi har mange kunder som tar opp lån for å refinansiere eksisterende gjeld som mikrolån, smålån og kredittkortgjeld. Ved å samle disse lånene i et nytt lån, vil de aller fleste få bedre betingelser som lavere rente, færre gebyrer og mer oversiktlig nedbetaling.

 

Les mer om refinansiering her.

Hvorfor kan jeg få et billigere og bedre lån ved å refinansiere?

Smålån og kredittkortgjeld har som oftest høye renter. Noen har også tatt boliglån med høy rente for å rydde opp i en presset økonomi. Uansett hvilke av disse lånetypene du har, vil det som oftest være mulig å spare penger på å refinansiere hos Instabank.Når du samler alle smålånene du har i forskjellige banker, til ett større lån i én bank, koster det mindre for denne banken å håndtere lånet ditt, noe som gjør at de også kan tilby en lavere rente. Det vil likevel variere hvor lavt bankene er villige til å sette renten, og i Instabank føler vi oss trygge på at vi kan tilby noen av bransjens aller beste betingelser. Derfor er det også helt uforpliktende å søke om lån hos oss, slik at du kan vurdere tilbudet du får.

 

Å ha flere ulike mikrolån i forskjellige banker, betyr gjerne også at du har mye og mange å forholde deg til. Ikke minst vil du ofte betale langt flere gebyrer enn du strengt tatt er nødt til, fordi du betaler til hver bank som behandler lånene dine. Å refinansiere gjør dermed også at du slipper unødvendige utgifter til gebyrer, og at du får ett kontaktpunkt i stedet for flere. I tillegg får du bare én faktura å forholde deg til, noe som kan gi deg bedre oversikt over økonomien og en enklere hverdag.

Lurer du på noe? Ta kontakt!

Har du noen spørsmål før du søker? Da er det bare å kontakte kundesenteret vårt! Vi har bransjens lengste åpningstider, og medarbeiderne våre er her for å hjelpe deg med alt du måtte lure på. Ring oss på 21 51 93 00, send oss en mail, eller bruk chatvinduet nederst til høyre på skjermen.

Lurer du på noe?

Her finner du svar på det aller meste. Finner du ikke det du lurer på må du gjerne ta kontakt.