Lån med sikkerhet i bolig

Lån med sikkerhet i bolig

Lån opptil 5 millioner med vesentlig lavere rente enn på forbrukslån.

1 Velg beløp:
 kr
100 000 kr 5 000 000 kr
* TIPS: Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort * TIPS: Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort * TIPS: Lånebeløpet kan justeres helt frem til utbetaling
2 Velg nedbetaling:
3 Du betaler:
6 945  kr/ mnd
Eksempelrente: 6,70 %
Effektiv rente: 7,01 %
Total kostnad: 1 083 445 kr
Totalt beløp: 2 083 445 kr
* TIPS: Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort * TIPS: Ved refinansiering - husk å inkludere alle smålån og kredittkort * TIPS: Lånebeløpet kan justeres helt frem til utbetaling

Lån med sikkerhet – vårt beste alternativ til deg som eier bolig

Stiller du med sikkerhet i egen bolig, kan du ta opp et lån på opptil 5 millioner kroner og få vesentlig lavere terminbeløp og rente enn du ville fått med et lån uten sikkerhet – som for eksempel et forbrukslån.

Vårt lånetilbud passer derfor svært godt til refinansiering av dyrere lån og for å samle flere dyre lån i et rimeligere lån, med pant i din bolig. Du vil alltid få bistand til å velge det rimeligste lånealternativet for deg som kunde, både på kort og lang sikt. 

Det betyr blant annet at det noen ganger vil være best å flytte eksisterende boliglån til Instabank og etablere et samlet lån med 1. prioritets pant i din bolig. Andre ganger vil det være rimeligst å la ditt eksisterende boliglån bli hos din nåværende bank, og samle øvrige finansielle behov i ett nytt lån med et 2. prioritets pant. Vi bistår deg med å finne det beste og rimeligste alternativet for deg.

Pantelån – enkel prosess - Søk om lån med sikkerhet i bolig på 1–2–3

Vi vil at det skal være så enkelt som mulig for deg å søke om lån med sikkerhet, også kjent som pantelån. Derfor tilbyr vi en heldigital prosess som er vesentlig enklere enn når du for eksempel søker om et ordinært boliglån.

Når du sender inn søknaden din, får vi automatisk informasjon om boligen din fra offentlige registre. Vi kan dermed raskt beregne om du kan låne mer på boligen, og eventuelt hvor mye.

Alle dokumenter signeres enkelt og greit med BankID, noe som betyr at du slipper å bruke unødvendig tid på prosessen.

Refinansiering med sikkerhet – perfekt når du vil kvitte deg med dyre smålån

Et lån med sikkerhet i bolig kan være en gunstig måte å refinansiere kredittkortgjeld og dyre smålån på. Siden du stiller med pant i bolig, kan du nemlig få gunstigere lånebetingelser, med lavere effektiv og nominell rente, enn når du tar opp et forbrukslån uten sikkerhet.

Når du velger å refinansiere kredittkortgjeld og andre smålån, tar banken i praksis over gjelden du har i andre banker og samler dem i ett felles lån – et såkalt samlelån.

I stedet for å måtte bekymre deg over uoversiktlige betalingsfrister og regninger som hoper seg opp i postkassa, trenger du i stedet bare å forholde deg til én faktura med fast trekk og fast betalingsfrist.

Alt du trenger å vite

Lånebeløp fra 100 000 til 5 000 000 kr
Nedbetalingstid inntil 30 år
Nominell rente fra 3,99% – 9,99%
(settes individuelt når vi behandler søknaden)
Etableringsgebyr avhenger av ditt lånebehov og utgjør normalt mellom 1 % og 3,75 % av lånebeløpet (min 5 000 kr)
Termingebyr 50 kr
Tinglysning 540 kr for selveier og 440 kr for borettsandel
Annet
  • Du beholder eksisterendeboliglån
  • Du kan alltid nedbetale raskere enn avtalt, eller innfri når du vil
  • Vi tilbyr avtalegiro

Kriterier for å få et lån med sikkerhet

  • Du må eie en bolig
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Hvis du er gift og pantsetter fellesboligen, må ektefellen/din registrerte partner gi samtykke til at du tar opp lånet i boligen der dere begge bor

Låneeksempel

Nominell rente 6,7 %, effektiv rente 7,5 %, 610.000 kr, o/23 år, kostnad: 645 577 kr, totalt: 1 255 577 kr.

Kundecase: Slik fikk Bjørn Henrik økonomien på beina igjen!

Fikk økonomien på beina igjen

Da den ene månedsinntekten plutselig forsvant, ble oppussingsplaner byttet ut med en kamp for å få endene til å møtes i hverdagen. Nå advarer Bjørn Henrik og familien andre i samme situasjon mot å vente for lenge før de tar grep. Han tror mange ikke er klar over hvilke lånemuligheter de faktisk har. Jeg var nemlig ikke klar over at det fantes noe alternativ til forbrukslån – så jeg priser meg i grunn lykkelig over at nysgjerrigheten seiret da jeg så reklamen for akkurat Instabank, forteller den 40 år gamle læreren.

Lurer du på noe?

Alle som er over 18 år, har fast inntekt og kan stille med sikkerhet, kan søke om lån.

Lån med sikkerhet er et lån som gis når du kan stille med sikkerhet i fast eiendom. Dette gjør at banken får en solid garanti hvis du av en eller annen grunn ikke skulle klare å betjene lånet. Kan du stille med sikkerhet, gir det deg ofte gunstigere og mer fleksible lånebetingelser enn et lån uten sikkerhet.

Et forbrukslån er et lån du kan få utbetalt uten å stille med noen form for tilleggssikkerhet i personlige eiendeler. Slike lån er ofte dyrere å betjene enn et lån med sikkerhet, med høyere effektiv rente og terminbeløp, siden banken ikke har noen garanti for at du vil klare å betale tilbake lånet.

Når du søker om et lån med sikkerhet, for eksempel i boligen din, gir du imidlertid banken en solid garanti hvis du av en eller annen grunn ikke skulle klare å betjene lånet. Og fordi boligen din trolig bare vil øke i verdi, kan det gi deg gunstigere og mer fleksible lånebetingelser enn et lån uten sikkerhet.

Du eller ektefellen/samboeren/partneren din må eie boligen som stilles som sikkerhet for lånet.
Du kan låne fra 100 000 kr til 5 000 000 kr.

Ja, du må stille boligen din som sikkerhet for å få lånet. Hvis du ikke eier bolig eller ikke har mulighet til å stille sikkerhet, kan du i stedet søke om et forbrukslån hos oss. For mer informasjon, se https://instabank.no/forbrukslan

Det er dessverre ikke mulig å ha foreldre som medsøkere. Foreløpig har vi valgt å stille krav om at låntakeren selv må eie sikkerheten, alternativt søke med samboer/ektefelle/partner.

Det er dessverre ikke mulig at familien din stiller sikkerhet for lånet. Foreløpig har vi valgt å stille krav om at låntakeren selv må eie sikkerheten, alternativt søke med samboer/ektefelle/partner.

Renten du får, avhenger av din økonomiske situasjon kombinert med sikkerheten du stiller for lånet. Etter en samlet vurdering vil vi fastsette en endelig rente som vil bli oppgitt i tilbudsbrevet. Du vil i tillegg bli belastet med et etableringsgebyr. Dette gebyret avhenger av lånebehovet ditt, og utgjør mellom 1 og 3 % av lånebeløpet.

Hvor mye du kan låne, avhenger av flere forhold. Vi vil blant annet vurdere betjeningsevnen din i kombinasjon med hvor mye sikkerhet du har mulighet til å ta ut i boligen din. Det er viktig for oss at kundene våre får et lån de kan leve med. Basert på analysen vår vil vi gi deg et skreddersydd tilbud.

Nei, det behøver du ikke. Siden vi tar såkalt 2. prioritets pant i boligen, kan du enkelt og greit beholde boliglånet du har i hovedbanken din.

Nei, du beholder hovedbankforbindelsen du har i dag. Vi oppretter ditt nye lån med sikkerhet her hos oss.

I løpet av søknadsprosessen trenger vi dokumentasjon som bekrefter opplysningene i søknaden din. Eksempler på dette er siste lønnsslipp og skattemelding (selvangivelse). Hvis du har oppgitt leieinntekter, har vi behov for leiekontrakt. Er du selvstendig næringsdrivende, vil vi be deg om å sende oss næringsoppgave og årsregnskap.

Forbrukslån

Søk helt uforpliktet om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Sparekonto

Start din sparing hos oss i dag – og få en av markedets beste renter.

Instapay Mastercard

Instapay Mastercard – et nytt kredittkort med lav rente på bare 14,9 %.