Slik fikk Bjørn Henrik økonomien på beina igjen

Da den ene månedsinntekten plutselig forsvant, ble oppussingsplaner byttet ut med en kamp for å få endene til å møtes i hverdagen. Nå advarer Bjørn Henrik og familien andre i samme situasjon mot å vente for lenge før de tar grep. Han tror mange ikke er klar over hvilke lånemuligheter de faktisk har.

Våren og sommeren 2020 fikk Bjørn Henrik, kona og de tre barna erfare hvor raskt en helt vanlig familiehverdag kan endre seg. For samtidig som lønnsinntektene dalte, begynte gjelden å øke – noe som skulle by på større utfordringer enn de først hadde sett for seg.

– Vi klarte å redusere pengebruken noe fra uke til uke, men med forpliktelser og unger som trenger sitt, tok det litt tid før vi rakk å omstille forbruket. Som flere andre var vi nok heller ikke helt forberedt på hvor langvarig situasjonen skulle bli.

Fikk låneavslag på grunn av høy kredittkortgjeld

Bjørn Henrik jobber som lærer i Stavanger, mens kona er frilanser. For å gjøre seg mindre avhengig av faste oppdrag, hadde planen lenge vært å bygge en kjellerhybel som kunne gi dem ekstra månedsinntekter. Men med nedstengninger og budsjettkutt, begynte konas oppdrag å tikke stadig sjeldnere inn. Inntektene sank fra måned til måned, og til slutt satt Bjørn Henrik igjen som aleneforsørger for en familie på fem.

– I starten brukte vi kredittkort som en midlertidig løsning, men etter hvert skjønte vi at vi måtte legge om helt i hverdagen. Vi sa opp abonnementer, droppet aktiviteter og kuttet ut ting som vi i utgangspunktet hadde hatt stor glede av sammen som familie. Det var tøft, forteller Bjørn Henrik.

– Visste ikke at det fantes alternativer til forbrukslån

Kredittkortgjelden hadde på det tidspunktet rukket å vokse til 250 000 kroner fordelt på tre kort, med over 20 prosent i rente. Som en konsekvens av dette, fikk han avslag på lånet de trengte til å bygge ut kjellerhybelen.

– Der og da føltes det litt håpløst. Heldigvis kom jeg over et tilbud som snudde situasjonen helt for oss. Jeg var nemlig ikke klar over at det fantes noe alternativ til forbrukslån – så jeg priser meg i grunn lykkelig over at nysgjerrigheten seiret da jeg så reklamen for akkurat Instabank, forteller den 40 år gamle læreren.

Les mer om lånet som hjalp Bjørn Henrik her

Låneeksempel:
Nominell rente 8,10%, effektiv rente 9,05%, 1 000 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 259 119 kr, totalt: 2 259 119 kr.

Illustrasjonsfoto. Bjørn Henrik og kona planlegger oppussingen de har gledet seg til å ta fatt på

Reduserte renteutgiftene med 4000 kroner og fikk 250 000 til oppussing

Fordi Bjørn Henrik eide egen bolig, kvalifiserte han til Instabanks sitt lån med sikkerhet. Og gjennom et lån på 500 000 med annenprioritet pant i boligen, kunne familien på den måten slette kredittkortgjelden og få vesentlig lavere rente og terminbeløp sammenlignet med et forbrukslån.

– I tillegg til at renteutgiftene ble redusert med nesten 4000 i måneden, fikk vi også 250 000 tilgjengelig til oppussing i kjelleren. Det betyr at vi nå har sikret oss 5000 kroner i skattefrie inntekter hver måned gjennom å leie ut underetasjen. Instabank-lånet har egentlig løst to utfordringer for oss, sier Bjørn Henrik.

Les mer om lån fra Instabank

Klar for familieferie til sommeren

Med kun ett rimelig lån å forholde seg til i stedet for tre dyre kredittkort, og en ny ekstrainntekt på toppen av det hele, har Bjørn Henrik fått adskillig mer av inntekten sin til overs hver måned. Dermed kan han på slutten av måneden velge om han vil betale ned litt ekstra på lånet eller gjør noe hyggelig med familien.

– Til sommeren har vi i hvert fall bestemt oss for å ta en ordentlig familieferie. Det er lenge siden sist, så det skal bli skikkelig godt, sier han med et glis.

Les mer og søk om lån med kun 7,50 prosent rente

Dette er lån med sikkerhet fra Instabank

Lånebeløp: fra 100 000 til 10 000 000 kroner
Nedbetalingstid: inntil 30 år
Nominell rente: fra 7,50 %

Kriterier for å få et lån med sikkerhet

  • Du må eie en bolig.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Er du gift og pantsetter fellesboligen, må ektefelle samtykke til pantsettelsen.

Låneeksempel:
Nominell rente 8,10%, effektiv rente 9,05%, 1 000 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 259 119 kr, totalt: 2 259 119 kr.

Instabank tilbyr en heldigital og enkel prosess sammenlignet med et ordinært boliglån. Når du sender inn en søknad, får banken informasjon om boligen din fra offentlige register. Instabank kan dermed raskt beregne om du kan låne mer på boligen, og eventuelt hvor mye.

Søk om lån med sikkerhet her

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.