Hvordan regnskapsføre kassekreditt?

Kassekreditt er en av de vanligste formene for å dekke kortsiktige likviditetsbehov.
Derfor har regnskapsførere også god erfaring med å føre dette. Dersom du skal gjøre det selv finner du en enkel veiledning under. De ulike regnskapssystemene har også gode veiledninger for de ulike føringene både som tekst og video.

  1. Opprettelse av kassekredittkonto:

Når bedriften får godkjent en kassekreditt fra en bank, opprettes en kassekredittkonto i regnskapssystemet. Denne føres på konto 2380 kassekreditt.

  1. Bokføring av kassekredittuttak:

Når bedriften når bedriften benytter sin kassekreditt bokføres dette som en økning i bankinnskuddet og en tilsvarende økning i kassekredittkontoen. Dette viser at bedriften har lånt penger fra kassekreditten.

  1. Renter og avgifter:

Renter på kassekreditten bokføres som en rentekostnad, og eventuelle gebyrer bokføres som gebyrer og kostnader.

  1. Tilbakebetaling av kassekreditt:

Når bedriften har midler til å tilbakebetale kassekreditten, bokføres dette som en reduksjon i bankinnskuddet og en tilsvarende reduksjon i kassekredittkontoen. Dette viser at lånet er blitt tilbakebetalt.

  1. Overvåking og rapportering:

Det er viktig å overvåke kassekreditten nøye og holde oversikt over saldoen for å sikre at den ikke overskrides og blir betalt til forfall.

Det er viktig å merke seg at regnskapsføring av kassekreditten kan variere avhengig av bedriftens regnskapspolitikk og regnskapssystem. Dersom du er usikker på regnskapsføringen av kassekreditt for din bedrift anbefales det å konsultere med en regnskap eller revisor for å sikre at kassekreditten blir riktig regnskapsført i samsvar med gjeldende regnskapsstandarder og lover.

Få et uforpliktende tilbud på Instabank Kassekreditt på 1 minutt her.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.