10 tips for hvordan du enkelt kan spare penger i hverdagen

Med litt fokus og bevissthet i hverdagen kan små tiltak utgjøre en stor forskjell for din økonomi i løpet av en måned. Sjekk ut våre tips!

1. Få oversikt over økonomien
Skaff deg oversikt og kvitt deg med småkreditter. Ofte er det høy rente og ulike gebyrer til hver av partene du skylder penger til. Du kan med fordel samle dette og spare noen kroner hver måned.

2. Bytt leverandører jevnlig
Bytt forsikringsselskap, strømleverandør, telekomselskap, tv/media og andre faste leverandører fra tid til annen. Sjekk jevnlig hva du kan spare ved å bytte for det er ingen grunn til å betale mer enn nødvendig. Instabank tilbyr ulike forsikringer til konkurransedyktige priser. Sjekk ut alle våre forsikringer her.

3. Sett opp regnestykker
Å redusere løpende driftskostnader kan lønne seg i løpet av kort tid. En gammel bil eller et uisolert hus kan koste mye å vedlikeholde. Det er en kjent sak at det ikke er lurt å fyre for kråka i et gammelt trekkfullt hus eller ta store reparasjoner på en utslitt bil. Sett opp regnestykker for å se når det er lønnsomt å investere i noe nytt i stedet for å ta vare på det gamle. Dersom du har smålån og kredittkortgjeld anbefales det å samle disse til et større lån til gunstigere rente. Les mer om refinansiering her.

4. Sett opp sparekonto
Sett av et jevnt beløp hver måned på sparekonto eller lignende. Pass på at sparepengene blir satt på en konto som gir god rente eller et fond med god avkastning. Les mer om vår sparekonto.

5. Sjekk priser
Sjekk priser hos flere leverandører før du gjør større anskaffelser som TV, vaskemaskin, kjøleskap, gressklipper og lignende.

6. Kast mindre mat
Kast mindre mat. Spis den maten du kjøper og bruk restene i stedet for å kaste dem. Dette er en enkel måte å få ned matbudsjettet på.

7. Ta vare på tingene dine
Ta vare på tingene dine – enten det er boligen, hytta, bilen, båten eller møbler og sportsutstyr. Da varer tingene lengre og du får mer igjen når du eventuelt skal selge dem.

8. Vær bevisst på pengebruken
Ta med kaffe på vei til jobb, smør matpakke i stedet for å spise lunsj ute. Det er enkelt å spare fra flere hundre til flere tusen kroner i måneden ved å være bevisst på hva man bruker penger på.

9. Planlegg innkjøpene dine
Planlegg innkjøp frem i tid – vinterklær og -utstyr er rimeligere når det nærmer seg vår, mens sykler og sommerklær ofte selges rimelig sent på høsten.

10. Bruk mindre enn du tjener
Legg deg til en livsstil der du i hverdagen bruker litt mindre enn du tjener. Start sparing hos oss i dag

Instabank tilbyr en av markedets beste renter på sparing. Les mer her og kom i gang med sparing i dag.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.