Hva er lån med sikkerhet?

Et lån med sikkerhet er en type lån hvor du stiller en eiendel som sikkerhet for at lånet vil bli tilbakebetalt. Det mest vanlige av denne type lån er boliglån og billån, der enten eiendommen eller kjøretøyet er stilt som sikkerhet. Hvis du ikke klarer å tilbakebetale lånet, har långiver mulighet til å løse dette ved at huset eller kjøretøyet som er stilt som sikkerhet selges.

Hvordan fungerer lån med sikkerhet?

Når du søker om et lån med sikkerhet, vil långiver be deg stille en form for sikkerhet, for eksempel hus eller bil. Långiver vil deretter vurdere verdien av sikkerheten din og bestemme hvor mye du kan låne. Beløpet du kan låne vil vanligvis være basert på verdien av sikkerheten minus eventuelle andre forpliktelser.

Når lånet er innvilget, vil du være forpliktet til å tilbakebetale lånet til långiver innen en avtalt tidsramme, vanligvis med fast rente og avdrag. Hvis du ikke betaler tilbake lånet, kan långiver eie sikkerheter som er stilt for å dekke det utestående lånet.

Søk om lån med sikkerhet i bolig her

Fordeler med lån med sikkerhet

1.         Lav rente:
Fordi långiver har en bedre sikkerhet, kan de tilby deg en lavere rente enn mange andre typer lån.

2.         Større lånebeløp:
Långivere kan tilby deg et høyere lånebeløp fordi långivere gjennom sikkerheten har en form for garanti for at lånet ditt vil bli tilbakebetalt. Du kan i utgangspunktet bruke lånet til det du ønsker, enten det er å refinansiere dyre forbrukslån og kredittkort, eller pusse opp eller realisere andre prosjekter.

3.         Lengre tilbakebetalingstid:
Lån med sikkerhet i bolig kan ha lengre nedbetalingstid, noe som kan gjøre nedbetalingene enklere over tid.

4.         Fleksible tilbakebetalingsvilkår:
I mange tilfeller kan långivere tilby fleksible tilbakebetalingsbetingelser for lånet, slik at lånet i større grad kan tilpasses deg enn hva som er mulig med andre låneformer.

5.         Skattefordeler:
Når du tar opp boliglån får du skattefradrag for rentene du betaler, kalt gjeldsrenter.

6.         Mulighet for å refinansiere:
Lån med sikkerhet i bolig gir deg mulighet til å refinansiere andre dyre lån du slik at du får lavere rente og vesentlig mindre månedsbeløp. Instabank er eksperter på å tilby gode løsninger for refinansiering med sikkerhet i bolig.

7.         Bedre oversikt over privatøkonomien din:
Hvis du refinansierer med sikkerhet vil du få én oversiktlig nedbetalingsplan istedenfor mange små og dyre lån du må forholde deg til.

8.         Økt eiendomsverdi:
Ved å ta opp et lån med sikkerhet i bolig kan du øke eiendomsverdien din ved å gjøre oppgraderinger eller reparasjoner.

9.         Sikkerhet i tilfelle av arbeidsledighet eller sykdom:
Når du tar et lån med sikkerhet i bolig kan du også forsikre lånet. Det betyr at forsikringen dekker lånet ditt dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk over en lenger periode.  Dette heter betalingsforsikring. Dette kan du lese mer om her

Hva kan du bruke lån med sikkerhet til?

Et lån med sikkerhet kan ha mange ulike bruksområder. Du kan bruke pengene til å finansiere nye ting eller refinansiere forbruksgjeld eller kredittkortgjeld. Eksempler på andre bruksområder kan være:

•          Oppussing for å øke boligverdien

•          Kjøp av hytte

•          Kjøp av bil, båt, MC, cambingbil eller campingvogn.

•          Refinansiering av lån og kredittkort med høy rente

Hvor mye kan jeg låne med sikkerhet i bolig?

Hva du kan få i lån når du stiller med pant i bolig avhenger av flere ulike faktorer, slik som hva boligverdien din er verdt og hvordan betjeningsevnen din er. Har du en høy lønn og lave utgifter, vil banken sannsynligvis vurdere at du har en god betjeningsevne, og at du fint klarer å betjene lånet ditt.

Hos Instabank kan du låne opptil 10 millioner kroner hvis du stiller med sikkerhet i bolig. Da vil du få vesentlig lavere terminbeløp og rente enn du ville fått med et lån uten sikkerhet – som for eksempel ved forbrukslån. Du kan også prøve vår lånekalkulator her.

Kan jeg beholde boliglånet mitt?

Instabank tilbyr pantelån med 2. prioritetspant. Det betyr at du fortsatt kan beholde det eksisterende boliglånet ditt. Av og til kan det lønne seg å flytte eksisterende boliglån til oss og etablere ett samlet lån med 1. prioritets pant i boligen. Våre rådgivere hjelper deg med å finne hvilken løsning som er best og rimeligst for deg.

Hvordan søke om lån med sikkerhet?

Vi i Instabank er stolte av at vi har noen av de mest fornøyde lånekundene i markedet. Vår låneprosess er digital, og gjør det raskt å søke om lån. Det er mye enklere å søke om lån med sikkerhet, enn om du skal søke et tradisjonelt boliglån.

Søk om lån med med sikkerhet med rente fra 6,75 %

Låneeksempel:
Nominell rente 7,70 %, effektiv rente 7,78%, 1 100 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 200 192 kr, totalt: 2 313 992 kr.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.