Særegne hoteller i Norge – få en ferie du sent vil glemme

Ser du etter særegne hoteller i Norge? Vi har mange skjulte perler og spennende overnattingsmuligheter her i landet vårt. Du trenger ikke å reise utenlands for å finne spektakulære hotell. Les videre for å oppdage våre favoritter og anbefalinger – disse må du oppleve for å få en minneverdig Norgesferie!

Slik bestiller du de beste hotellene i Norge

Vi anbefaler å bestille god tid i forkant for å være sikker på at hotellet har ledig rom. Du kan dessuten spare en del penger ved å være ute i god tid – de billigste hotellrommene blir fort utsolgt, særlig når det nærmer seg høysesong. Du bør dessuten bruke litt tid på planlegging, slik at du finner det beste hotellet for dine ønsker og behov.

Mange hotellkjeder har gode fordelsprogrammer for sine medlemmer, hvor de ofte tilbyr kampanjer og gode priser på overnatting. Medlemskapene er gratis. 

Må du spare opp eller vente på feriepenger? I så fall kan du bruke et kredittkort i mellomtiden for å være sikker på at du sikrer deg ledig plass og lave priser. Bare pass på at kredittkortselskapet tilbyr lave renter, for eksempel Instapay Mastercard – ellers kan vinningen fort gå opp i gebyrer og avgifter.

Låneeksempel: Nominell rente 17,9%, effektiv rente 21,66%, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 963 kr, totalt: 49 963 kr.

Prisvinnende naturhoteller

Norge har etter hvert fått en rekke naturhoteller, der arkitektur og flott natur forenes og gir deg en spektakulær opplevelse. På Manshausen, litt nord for Bodø, finner du Børge Ouslands prisbelønte sjøhytter. Fra disse kan du se rett ned i et krystallklart vann, melde deg på ulike aktiviteter og nyte fantastiske måltider tilberedt av ferske råvarer fra området.

Foto: Børge Ousland, Manshausen

Om du kjører en drøy time fra Ålesund finner du Juvet Landskapshotell, som tilbyr overnatting i hytter med en prisvinnende arkitektur. Også her kan du booke ulike aktiviteter som området har å by på, og ikke minst har du kort vei til severdigheter som Geirangerfjorden og Trollstigen

Særegne hoteller for den kresne

Refsnes Gods er et flott hotell for deg som elsker gourmet, god vin og kunst. Det ærverdige godset ligger ved Oslofjorden, ca. 45 minutter inn til sentrum. Begynn med en kunstomvisning for å nyte en spennende samling av samtidskunst før du går videre med en privat vinsmaking. Hotellet er dessuten anerkjent for sin særdeles gode service. Hvis du ser etter et luksuriøst avbrekk i hverdagen, så finner du det her.

Foto: refnesgods.no

På den andre siden av Oslofjorden finner du også Engø Gård (Vestfold) som er kjent for sine vakre omgivelser og gode kjøkken. De har Afternoon Tea i sommerhalvåret som er meget populært blant hyttefolket på Tjøme.

Foto: engo.no

Amerikalinjen i Oslo er det nye prisbelønte hotellet midt i Oslo sentrum. Her er det vakre rom med lekre interiørdetaljer som har bevart historien til bygningen. Et moderne og spennende boutiquehotell med et variert antall restauranter og barer. Må oppleves.

Flotte og gøye hoteller for barnefamilier

Sola Strandhotell er et spektakulært hotell med spa, gode service og flotte omgivelser. Her kommer både barn og voksne til å kose seg! Hotellet ligger rett ved en flott sandstrand, og det finnes mange gøye opplevelser i området. Hva med en tur inn til Kongeparken, for eksempel?

Foto: solastrandhotell.no

Vi må heller ikke glemme å nevne Sjørøverhotellet i Abra Havn, Kristiansand. Dette er en av våre favoritter når det kommer til familiehotell. Barna kommer til å elske å bo i sjørøverbyen! Dere kan leie huset til Pelle og Pysa, eller dere kan sove i suiten til selveste Kaptein Sabeltann. Hotellet ligger rett ved Dyreparken, Hakkebakkeskogen og Kardemomme by.

Spennende hoteller for gourmeten

Bekkjarvik Gjesteriveri på Austevoll er et gourmet-hotell for alle som elsker god mat. Restauranten serverer mat som er laget av lokale råvarer som fisk og skalldyr, villsau og hjort. Kokkene drar selv ut for å plukke urter og vill ramsløk. Når kvelden er over kan du finne roen på rustikke, idylliske rom Du kan også leie ditt eget herskapshus. Husene er innredet med lekkert interiør, omgitt av vakker natur med utsikt over havet.

Foto: bekkjarvikgjestgiveri.no

Romantiske hoteller i Norge

Hvis du ser etter et romantisk hotell i Norge for å skjemme bort din kjære, kan vi anbefale Britannia Hotell i Trondheim. Hotellet er luksuriøst innredet og kan friste med gourmetmat, cocktailbar og spabehandlinger. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt for dere å utforske Trondheim by med shopping, severdigheter og et livlig uteliv.

Røisheim hotell er også en stor favoritt blant alle som foretrekker bonderomantikk. Hotellet ligger i Sognefjordsvegen, ikke langt fra Jotunheim og Galdhøpiggen. Dere kan bestige høye tinder på dagtid, og om kvelden kan dere ha en romantisk kveld med badestamp, god mat og overnatting i himmelseng.

Særegne hoteller for friluftselskeren

Har du lyst å tilbringe natten oppe i skyene, omgitt av spektakulær natur? I så fall bør du bo på The Boulder med utsikt over Lysefjorden. The Boulder består av luksuriøse hytter som er bygget på stylter, rett i nærheten av Preikestolen. Et annet spennende alternativ for naturelskeren er WonderINN. Dette er en hytte som er laget av speilglass ute i naturen med Øyeren. Du kan se ut, men ingen kan se inn til deg.

Foto: thebolder.no

Låneeksempel: Nominell rente 17,9%, effektiv rente 21,66%, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 963 kr, totalt: 49 963 kr.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.