7 tips for å bli kvitt betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger er vanskelig å ha over tid og gjør det blant annet vrient å anskaffe tjenester og produkter en har behov for i hverdagen.
Det er derimot fullt mulig å bli kvitt betalingsanmerkninger og rydde opp i økonomien.

Her er nyttige tips for å hjelpe deg med å rydde opp i betalingsanmerkninger:

1. Forstå betalingsanmerkningene dine
Start med å få full oversikt over betalingsanmerkningene dine. Hvor mange har du og hva er årsaken til dem? Dette vil hjelpe deg med å forklare situasjonen din til potensielle långivere som kan hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkningene.

2. Rydd opp i så mange betalingsanmerkninger du klarer
Før du søker om et lån med sikkerhet i bolig, bør du forsøke å redusere antall betalingsanmerkninger så mye som mulig. Start med de minste og gjør opp så langt det går. Dette viser potensielle långivere at du er forpliktet til å forbedre din økonomiske situasjon.

3. Kontakt en bank som er spesialist på din situasjon
Tradisjonelle banker er restriktive når det gjelder å gi lån til personer med betalingsanmerkninger. Utforsk alternativene dine ved å kontakte spesialiserte banker som tilbyr lån til personer med betalingsanmerkninger og lav kredittverdighet. Instabank har hjulpet tusenvis av kunder med å rydde opp i økonomien – du kan sende en uforpliktende søknad om lån her.

4. Bruk boligen til å rydde opp
Lån med sikkerhet i bolig er den vanligste løsningen for å rydde opp i betalingsanmerkninger og inkassokrav. Ved å tilby boligen din som sikkerhet for lånet øker sjansene for å få godkjent et lån, selv med betalingsanmerkninger. Det er viktig å betjene lånet som avtalt, da du risikerer å miste boligen din hvis du ikke kan betale lånet. Instabank tilbyr personer med betalingsanmerkninger lån med sikkerhet i bolig for å rydde opp. Søknadsprosessen er digital og enkel – du kan lese mer om lånet her.

5. Finn ut hva som styrker din sak
Når banken forsøker å hjelpe deg med et lån som rydder opp i betalingsanmerkninger og gir deg en ny start bør du tenke gjennom alle forhold som kan styrke din sak. Dersom du har pusset opp boligen er den kanskje mer verdt enn det banken får opplysninger om i sine systemer. Eller kanskje du har ekstrainntekter fra utleie, barnebidrag eller annet som gjør at din sak er bedre enn hva lønnslippen din viser. Alt av informasjon som kan styrke din sak bør deles med banken slik at de har en bedre sjanse til å hjelpe deg. Tilsvarende er det viktig å ikke holde tilbake informasjon da det vil gi banken redusert tillit til deg som låntaker.

6. Vurder en medlåntaker
En medlåntaker øker sjansene for å få godkjent lånet og få bedre betingelser. Dersom du eier boligen sammen med en annen må denne personen alltid være med som medlåntaker, og det er lurt at dere snakker sammen om situasjonen i forkant av at søknad om lån. Dersom du eier boligen alene kan familie eller andre bekjente stille som medlåntaker.

7. Kvitt deg med unødvendige kostnader
Når du søker om lån gjør banken alltid en vurdering av dine levekostnader, det vil si hvor mye du har igjen av inntektene dine når alt av kostnader er betalt. De fleste kan redusere sine kostnader, selv om det noen ganger kan være ubehagelig. Kanskje har du abonnementer du ikke bruker eller en bil med billån som kan byttes ut til en rimeligere modell. Både små og store grep vil hjelpe samtidig som det viser banken at du er villig til å gjøre det som trengs for å rydde opp i situasjonen.

Instabank kan hjelpe deg som eier egen bolig med å rydde opp i betalingsanmerkninger og få en ny økonomisk start. Det er enkelt og uforpliktende å sende inn en lånesøknad – du kan lese mer her.

Låneeksempel:
Nominell rente 8,10%, effektiv rente 9,05%, 1 000 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 259 119 kr, totalt: 2 259 119 kr.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.