Derfor lønner det seg å refinansiere med sikkerhet i bolig

Hva betyr det å refinansiere?

Refinansiering betyr å erstatte eksisterende gjeld med ett nytt lån som har bedre betingelser. Dette betyr at du får lavere rente, lengre nedbetalingstid eller mer gunstige vilkår generelt. Målet med refinansiering er å forbedre økonomien, noe som er høyaktuelt i dagens økonomiske situasjon hvor rentene er høye og flere opplever en betydelig økning i utgifter knyttet til gjeld.

Hvorfor bør du vurdere refinansiering med sikkerhet i bolig?

Det er mange årsaker til at refinansiering med sikkerhet i bolig er smart:

1. Du får lavere rente
En av hovedfordelene med å refinansiere med sikkerhet i bolig er muligheten til å få en lavere rente på det nye lånet. Dette gir deg lavere månedlige utgifter og betydelige besparelser over tid.

2. Du betaler mindre hver måned
Når du refinansierer med sikkerhet i bolig kan du velge nedbetalingstid helt opp til 30 år. Ved å øke nedbetalingstiden vil månedsbeløpet du betaler på lånet (terminbeløpet) bli mindre, noe som er nyttig hvis du har behov for mer å rutte med hver måned.

3. Du blir kvitt dyre lån og kredittkortgjeld
Du kan bruke boligen til å refinansiere gjeld med høy rente, slik som forbrukslån eller kredittkort, til ett lån. Fordi banken har sikkerhet i bolig vil renten stort sett være under halvparten av hva du betaler på et kredittkort og du vil oppnå store besparelser. I tillegg er det enklere å forholde seg til ett lån fremfor mange små lån og kredittkort. Instabank har hjulpet tusenvis av kunder med gode løsninger med refinansiering i bolig – du kan lese mer om vårt lån med sikkerhet i bolig her.

4. Du kan beholde ditt eksisterende boliglån med lav rente
De fleste har lav rente på sitt eksisterende boliglån og ønsker derfor ikke å refinansiere dette. Noen banker tilbyr lån med 2. prioritets pant i bolig. Det betyr at du kan bruke boligen til å låne mer samtidig som du beholder ditt eksisterende boliglån i banken du har fra før. Instabank hjelper deg enkelt og greit med slike lån som har 2. prioritetspant i boligen din.

Kan lån med sikkerhet i bolig brukes til noe annet enn refinansiering?

Lån med sikkerhet i bolig kan også brukes til større investeringer slik som hjemmeoppussing, kjøp av bil eller båt eller andre prosjekter du ønsker å gjennomføre. Banken tar da normalt 2. prioritetspant slik at du beholder ditt eksisterende boliglån. Dette er en smidig løsning som gir deg bedre betingelser enn for eksempel bruk av forbrukslån og kredittkort.

Låneeksempel:
Nominell rente 8,10%, effektiv rente 9,05%, 1 000 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 259 119 kr, totalt: 2 259 119 kr.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.