Slik øker du boligverdien

Når du ønsker å gjøre tiltak for å øke boligverdien, er det viktig å finne en balanse mellom å gjøre forbedringer som gir god avkastning og å unngå oppgraderinger som overskrider verdiøkningen.

Her er noen tips til forbedringer og oppgraderinger som vanligvis vil øke boligverdien uten de aller største investeringene:

Maling
Å gi boligen en frisk maling i nøytrale farger kan forvandle utseendet og gi et innbydende førsteinntrykk. Dette er en rimelig oppgradering som vanligvis gir en god avkastning.

Belysning
Bytte ut eldre lysarmaturer og lamper med moderne, energieffektive alternativer kan forbedre rommets utseende og energieffektivitet.

Kjøkken
Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkenet for å øke verdien. Mindre oppdateringer kan være vel så smart og lønnsomt:

  • bytte ut skapdører eller male fronter
  • friske opp benkeplaten; enten ved å pusse den (heltre), eller erstatte den med en ny laminatvariant. Her finnes det mange gode alternativer som gir en fin finish over hele kjøkkenet
  • nytt armatur eller en ny freshere kjøkkenvifte vil gi et moderne inntrykk

Finansiering av oppgraderinger, større eller mindre oppussing
Instabank tilbyr lån med sikkerhet i bolig: det betyr at du kan låne opptil 85 % av boligverdien til for eksempel oppussingsformål. Du kan lese mer om lån med sikkerhet i bolig her

Bad
Tilsvarende som kjøkkenet, mindre oppgraderinger som å bytte ut servantkraner, dusjhoder og baderomsinnredning kan løfte inntrykket og forbedre boligens verdi. Maling av fliser er også fullt mulig! Totalrenovering av bad innebærer store utgifter så her gjelder det å tenke smart.

Utvendig areal og fasade
Ikke glem de utvendige områdene som terrasse, hage og inngangsparti. 
Har du hage kan det å klippe gresset og sette opp noen fine store krukker med sesongens blomster heve inntrykket betraktelige. Du kan også gjøre deg litt mer flid som for eksempel å male ytterdøren, plante nye planter og busker, og reparere eventuelle synlige skader. Sørg for at oppkjørselen også er i god stand.

Oppgradering av gulv
I stedet for å erstatte hele gulvet, kan du vurdere å bytte ut kun de områdene med mest slitasje eller “fornye” med tepper eller løpere. Parkett og heltre gulv er ofte mer kostbart enn ulike laminatvarianter. Utvalget av laminat er stort og et meget godt alternativ til tradisjonell parkett. Enkelt å rengjøre er det også!

Rengjøring og opprydding
En grundig rengjøring og opprydding av boligen din koster lite, men kan dramatisk forbedre den totalinntrykket. Fjern rot, malte overflater som er falmet, og sørg for at alle rom er ryddige og velorganiserte.

Instabank tilbyr lån med sikkerhet i bolig dersom du har behov for litt ekstra til å oppgradere eller pusse opp boligen din! Det er enkelt og uforpliktende å sende inn en lånesøknad – du kan lese mer her.

Låneeksempel:
Nominell rente 8,10%, effektiv rente 9,05%, 1 000 000 kr, o/23 år, kostnad: 1 259 119 kr, totalt: 2 259 119 kr.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.