Instapay

Et nytt Mastercard med lavere rente

Pleier du å betale ned kredittkortregningen din litt av gangen?
Da kan du spare mye på å bytte til Instapay Mastercard.


Søk nå

Instapay er en helt ny type Mastercard fra Instabank. Mens de fleste andre kredittkort har en rente på rundt 22–24 %, har Instapay en rente på bare 14,9 %. Dette gjør Instapay til et kort med en av bransjens aller laveste renter.

En viktig forskjell mellom Instapay og tradisjonelle kredittkort, er at rentene begynner å løpe fra du tar det i bruk – du har altså ikke en rentefri periode i starten. Hvis du vanligvis betaler ned hele kredittkortet ditt den første måneden, er kanskje ikke Instapay det beste valget for deg. Pleier du derimot å betale ned over litt lengre tid, har du mye å vinne på en lavere rente og kan spare mye på å bytte til Instapay.

Fordeler med Instapay Mastercard

 • Det smarteste kortet for deg som betaler ned over lengre tid
 • Kutt unødvendige rentekostnader med en av bransjens laveste renter
 • Få opptil 100 000 kr i kreditt
 • Søk på nett og få umiddelbart svar
 • Betal enkelt ved å «tappe»
 • Få full oversikt over transaksjoner på instabank.no
 • Bruk i alle minibanker og utsalgssteder som tar Mastercard – over hele verden
 • Få hjelp når du trenger det, via telefon, e-post eller chat

  Alt du trenger å vite

  Nominell rente 14,9 %
  Etableringsgebyr kr 0
  Termingebyr kr 40
  Minibankgebyr kr 50 per transaksjon*
  Valutagebyr 2 % per transaksjon 

  *pluss eventuelle gebyrer fra minibankoperatør/eier

  Kriterier for å søke om Instapay Mastercard
  • Du er mellom 23 og 65 år.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har en bruttoinntekt på minimum 250 000 kroner i året.
  • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5 x brutto inntekt.
  • Du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld.
  Hvordan fungerer Instapay Mastercard?

  Instapay Mastercard fungerer akkurat som et vanlig kredittkort, bortsett fra at du får en lavere rente og ikke har en rentefri periode i starten. Kortet kan brukes overalt hvor de tar Mastercard – det vil si i over 34 millioner butikker, nettbutikker og minibanker over hele verden. Du kan til enhver tid se saldoen din og få full oversikt over transaksjonene dine ved å logge inn i nettbanken på instabank.no

  Ved slutten av hver 30-dagers periode får du en faktura for kreditten du har brukt. Du kan da velge om du vil betale tilbake hele beløpet, kun minimumsbeløpet som er oppgitt på fakturaen din, eller noe midt imellom.

  Låneeksempel:

  Eff. Rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194, totalt: 49 194 kr

   Når bør du velge Instapay Mastercard?

   • Når du betaler ned kredittkortregningen din over lengre tid, i stedet for å betale hele beløpet i slutten av hver periode: Fordi Instapay har en betydelig lavere rente enn de fleste andre kredittkort, vil du ved nedbetaling over lengre tid kunne spare mye på å bytte til Instapay.
   • Når du foretrekker å fikse ting over nett: Instabank er en heldigital bank, noe som gjør det raskt og enkelt å søke om lån og kredittkort hos oss. Vi tror nemlig at de beste kundeopplevelsene skapes gjennom rask og enkel behandling – og personlig oppfølging når det trengs. Kredittkortsøknaden behandles umiddelbart, og ved innvilgning av søknaden kan du forvente kortet i postkassen innen en uke.
   • Når du vil ha en ekstra økonomisk buffer: Hvis man ikke har opparbeidet seg en stor sparekonto, kan det være greit å ha et kredittkort i reserve – enten det er for å bestille ferieturen i god tid, erstatte en ødelagt vaskemaskin, betale tannlegeregningen eller å få råd til andre ting som ikke kan vente.

    Forsikre deg mot det uforutsette

    Vi anbefaler alle våre kunder å velge betalingsforsikring når du bruker kreditt eller tar opp lån hos oss – det gir en ekstra trygghet i hverdagen. Langvarig sykdom, arbeidsledighet eller arbeidsuførhet kan ramme alle, og i slike situasjoner er det godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at Instapay-regningene dine blir betalt. Les mer om betalingsforsikring for Instapay her.

    Hvordan sparer du penger med Instapay?

    Eksempel 1:

    Du ønsker å bestille sommerens familieferie på starten av året mens prisene fortsatt er lave, og vurderer å betale reisen til 30 000 kr med kredittkort. Du planlegger i så fall å betale ned summen over seks måneder. Betaler du med et tradisjonelt kredittkort, med nominell rente på 23,9 % og én rentefri måned, koster ferien deg 2 126 kr i renter. Hadde du derimot betalt med Instapay kortet hadde du spart 809 kr.

    Eksempel 2:

    Drømmesofaen er på salg – nedsatt fra 50 000 til 40 000 kr – og du er fristet til å slå til selv om du ikke har spart opp beløpet.

    Med et vanlig kredittkort vet du at du at den første måneden er rentefri, men du vet samtidig at du ikke har mulighet til å betale ned hele beløpet om en måned. Du ønsker derfor å undersøke hva det vil koste med Instapay, som ikke har en rentefri periode, men til gjengjeld har lavere rente.

    Hvis du kjøper sofaen for 40 000 kr med Instapay og betaler ned over 24 måneder, kommer sofaen på 46 502 kr totalt. Det betyr at du kan slå til nå og betale ned i ditt tempo – og fremdeles spare penger på å kjøpe sofaen på salg. Bruker du derimot ditt vanlige kredittkort med 23,9 % rente og betaler ned over samme tid, kommer rentene på 10 708. Totalen for sofaen blir da på 50 708 kr, og du ender opp med å betale mer enn fullpris – selv om du handler den på salg.

     Ofte stilte spørsmål om Instapay Mastercard

     Du søker enkelt om Instapay Mastercard ved å fylle ut dette skjemaet. Alt du trenger å ha klart, er hvor mye du tjener og hvor mye du har i lån – i tillegg til enkle personopplysninger som telefonnummer og e-postadresse. Når søknaden er sendt, får du svar umiddelbart.

     Fra søknaden din innvilges, har du kortet i postkassen innen cirka en uke.
     For å søke om et Instapay Mastercard må du være mellom 23 og 65 år.
     Du kan maksimalt få 100 000 kr i kreditt, men hvor mye du får, avhenger av økonomien din. I søknaden din ber vi deg derfor om å fylle ut hvor mye du tjener og hvor mye du har i gjeld.

     Etter hver 30-dagers periode sender vi deg en regning. Du kan velge å betale ned hele beløpet, minimumsbeløpet eller noe midt imellom.

     Minimumsbeløpet er 1,67% av din balanse, løpende kalkulert hver måned, i tillegg til påløpte renter og gebyrer.

     Så fort du oppdager at kortet er borte, må du sperre kortet i nettbanken eller kontakte oss på telefon 21 51 93 00.
     Hvis du ikke finner kortet ditt, men er sikker på at det ikke er mistet eller stjålet, kan du sperre det midlertidig i nettbanken.

     Instapay kan brukes overalt hvor de tar Mastercard – over hele verden.

     Instapay er utviklet for å gi deg som betaler ned kredittkortregningen over lengre tid, et bedre alternativ. Instapay har en betydelig lavere rente enn mange andre kredittkort, men har til gjengjeld ingen rentefri periode i starten. Noen betaler hele kredittkortregningen hver eneste måned – før det begynner å løpe renter – og for dem er Instapay kanskje ikke det beste alternativet. Når du derimot bare betaler ned en del av regningen før den rentefrie perioden er over, begynner rentene å løpe på den utestående kreditten. I dette tilfellet har du mye å vinne på at rentene er lave – og kan spare mye på å bytte til Instapay.