Søk om lån uten sikkerhet – opptil 500 000 kr – få svar på dagen

Med et lån uten sikkerhet fra Instabank får du større økonomisk frihet og fleksibilitet. Du trenger ikke å stille med sikkerhet i egne eiendeler og velger selv hva du vil bruke pengene til. Vi tilbyr lån uten sikkerhet til noen av markedets beste betingelser, i tillegg til raskt svar og personlig service.

Hva er lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet kalles også forbrukslån og er et lån du kan få helt uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til – uansett om det er oppussing, refinansiering av dyre smålån, reparasjon av bilen eller du vil slå til på et godt tilbud.

Fordi Instabank ikke tar sikkerhet i eiendeler som for eksempel bolig eller bil, er det større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er også renten høyere sammenliknet med andre lånetyper – men samtidig lavere enn kredittkort og dyre smålån.

Fordeler med lån uten sikkerhet i Instabank

Fleksibilitet: Med et forbrukslån uten sikkerhet får du større økonomisk fleksibilitet. Uansett om du er på flyttefot og trenger penger til nye møbler, eller ønsker å slå til på et godt tilbud, kan et lån uten sikkerhet gi deg ekstra frihet i hverdagen.

Få et uforpliktende tilbud: Å søke om lån hos oss er helt uforpliktende. På denne måten kan du gå grundig til verks og undersøke hvor mye du kan låne til hvilke betingelser. Vi er opptatt at du skal kunne betale avdragene med god margin, og at lånet du tar opp, skal fungere godt for akkurat din livssituasjon og økonomi.

Raskt svar og personlig service: Instabank er en heldigital bank, og søknadsprosessen foregår på nett. Får du søknaden innvilget, vil pengene bli utbetalt innen to virkedager – og ofte innen ett døgn. Vi tilbyr personlig service og oppfølging og er opptatt at du som kunde skal føle deg trygg når du låner penger hos oss.

Noen av markedets beste betingelser: Vi strekker oss langt for å gjøre kundene våre fornøyde og tilbyr blant annet gunstige rentevilkår, fleksibel kredittramme, fleksibel nedbetalingsplan og en av markedets beste forsikringsordninger.

Refinansiering av gammel gjeld: Med et lån uten sikkerhet kan du refinansiere dyre smålån. Ved å samle gammel gjeld får du fordeler som lavere rente, færre gebyrer og en oversiktlig nedbetalingsplan. Med et usikret lån fra Instabank kan du ta tilbake kontrollen over økonomien.

Ekstra trygghet med betalingsforsikring: Når du tar opp et usikret lån hos oss, får du alltid tilbud om å velge betalingsforsikring. Forsikringen sørger for at lånet ditt blir betalt hvis noe uforutsett skulle skje, som langvarig sykdom eller arbeidsuførhet.

Topp tre i «best i test»-kåring

Instabank fikk en solid pallplassering i Dineros «best i test»-kåring av forbrukslån i 2019. Vi kunne tilby testens mest fleksible tilbakebetalingsplan og fikk plusspoeng for gunstige rentevilkår og suveren forsikringspakke. I tillegg fikk vi skryt for en moderne, intuitiv og oversiktlig søknadsprosess.

Hvordan søke om lån uten sikkerhet?

Fordi Instabank er en heldigital bank, foregår søknadsprosessen på nett. Lånesøknaden finner du her.

Når du søker, må du legge ved informasjon om samlet inntekt og forbruks- og kredittkortgjeld.

Kort tid etter du har sendt inn søknaden, vil du motta et svar fra oss med et eventuelt lånetilbud. Velger du å akseptere, kan det hende at vi ber deg å laste opp et par dokumenter elektronisk – som lønnsslipp og skattemelding.

Før pengene blir utbetalt, må du signere avtalen med BankID.

Pengene blir utbetalt seneste innen to virkedager – ofte innen ett døgn.

Søk lån uten sikkerhet her.

Alt du trenger å vite

 • Nominell rente: fra 7,99 % til 19,99 %
 • Etableringsgebyr: kr 900
 • Termingebyr: kr 40

Lån uten sikkerhet

 • Låneramme: 5 000 – 250 000 kr
 • Månedsbeløp: fast beløp hver måned
 • Nedbetalingstid: 3-5 år

Låneeksempel

Effektiv rente 15,29 %, 65 000 kr, o/5 år, kostnad: 26 739 kr, totalt: 91 739 kr

Kriterier for å søke

 • Du har fylt 23 år
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har en bruttoinntekt som overstiger 250 000 kr i året
 • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5 x brutto inntekt
 • Du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld
 • Din alder + nedbetalingstid overstiger ikke 80 år
  • Fleksibelt lån: Alder kan ikke overstige 65 år
  • Nedbetalingslån: Alder kan ikke overstige 75 år

Ofte stilte spørsmål

Et lån uten sikkerhet kalles også forbrukslån i Norge og er et lån du kan få helt uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til. Fordi banken ikke tar sikkerhet i eiendeler, er det større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er også renten høyere sammenliknet med andre lånetyper – men samtidig lavere enn kredittkort og dyre smålån.

Med et lån uten sikkerhet får du større økonomisk fleksibilitet og kan bruke pengene på det du har lyst til. Fordi Instabank er en heldigital bank, tilbyr vi en rask og enkel søknadsprosess samt personlig service. I tillegg gir vi deg gunstige rentevilkår, fleksibel kredittramme, fleksibel nedbetalingsplan og en av markedets beste forsikringsordninger.

Instabank er en heldigital bank og søknadsprosessen foregår på nett. Lånesøknaden finner du her. Når du søker, må du sende ved informasjon om samlet inntekt og forbruks- og kredittkortgjeld – og eventuelt også lønnsslipper og skattemelding. Avtalen signerer du med BankID.

Vi behandler alle søknader forløpende, og de fleste får svar på dagen.

Dersom søknaden din har blitt godkjent, du har sendt inn all dokumentasjon og signert avtalen med BankID, vil du få pengene utbetalt senest innen to virkedager.
Med et fleksibelt lån hos Instabank har du fleksibel nedbetalingstid. Du velger også selv hvor mye du skal betale hver måned – så lenge du betaler et minimumsbeløp bestående av påløpte renter for foregående periode og et avdrag tilsvarende 1,67% av benyttet kreditt.
Renten du får er avhengig av økonomien din, men varierer fra 7,99 % til 19,99 %. Renten oppgis i lånetilbudet fra oss.

Ja, i løpet av søknadsprosessen så trenger vi dokumentasjon som bekrefter opplysningene fra din søknad. Typisk dokumentasjon som vi etterspør er siste lønnsslipp og skattemelding (selvangivelse).

Dersom du har oppgitt leieinntekter, så trenger vi leiekontrakt og tre måneders dokumentasjon på mottatt leieinntekt (utskrift fra nettbank).

Og om du er selvstendig næringsdrivende etterspør vi næringsoppgave og årsregnskap.

Du kan nå kundesenteret vårt ved å fylle ut dette skjema, eller på telefon 21 51 93 00. Vanlig åpningstid er: Man-fre. 7:00–20:00 Lør. 10:00-17:00 Søn. 14:00-18:00 Instabank er en digital bank, men om du vil sende inn dokumenter i posten, så er vår postadresse: Drammensveien 175, 0277 Oslo. Merk konvolutten med «Kundesenter».

Lån

Søk helt uforpliktet om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Sparekonto

Start din sparing hos oss i dag – og få en av markedets beste renter.

Instapay Mastercard

Instapay Mastercard – et nytt kredittkort med lav rente på bare 14,9 %.