Tips til deg som skal ta opp båtlån

– Instabank har tatt grep slik at du skal slippe de kjedelige ekstrautgiftene som ofte følger med et båtlån, sier banksjef Robert Berg.

Her har vi kjekke tips til deg som skal ta opp båtlån.

Det er mulig å låne uten egenkapital

Et båtlån med pant krever at du har egenkapital på minst 35 %. Ikke alle har dette tilgjengelig, men kan allikevel fint håndtere et månedlig terminbeløp på noen tusenlapper.

– For dem er det særlig lurt å gå for båtlånet fra Instabank, i og med at vi tilbyr fullfinansiering av den nye båten din, forklarer Berg.

Det kan lønne seg å droppe full kaskoforsikring

Hos mange banker er båtlån såkalte pantelån. Det betyr at banken krever pant i båten for at du skal få pengene, noe som blant annet innebærer at du må ha funnet båten før du får lånet. Dessuten må du som regel betale full kaskoforsikring, som fort kan bli uforholdsmessig dyrt.

– For eldre eller rimelige båter kan det være fornuftig å vurdere om delkasko eller ansvarsforsikring gir tilstrekkelig forsikringsdekning, men vær oppmerksom på at det ikke er det samme objektive erstatningsansvaret på sjøen som på bil, sier Berg.

Det betyr at du sparer penger, men det er viktig å sette seg nøye inn i hva som dekkes av forsikringen slik at man ikke blir overrasket dersom uhellet er ute, og man ikke får dekket det man forventer av forsikringsselskapet.

– Når du først har bestemt deg for å kjøpe båt, mener vi at det skal være enkelt og greit for deg å få lånet du trenger. Vi er klare når du er klar, sier Berg.

Vil du kjøpe båt på en enkel og grei måte? Les mer om Instabank’s båtlån.

Låneeksempel: Effektiv rente: 11,45 %, 150 000 kr o/ 5 år, kostnad 45 169, totalt 195 169.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.

Nyhetsbrev fra Instabank

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om hverdagsøkonomi, og inspirasjon til hjem og fritid.

Ved å legge inn din epost samtykker du til at Instabank kan lagre og behandle dine personlige data, og sende deg innhold.