Låne penger? Søk lån hos oss

Søk helt uforpliktende om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Lån opptil 5 millioner kroner med sikkerhet i boligen din og få rente fra 4,99 %.

Spar penger ved å samle dyre smålån og kredittkort til ett lån.

Forbrukslån

Søk helt uforpliktende om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Lån med sikkerhet

Lån opptil 5 million kroner med sikkerhet i boligen din og få rente fra 3,99 %.

Refinansiering

Spar penger ved å samle dyre smålån og kredittkort til ett lån.

Et billån skal fungere for deg og din hverdag. Selvfølgelig.
Vi har gjort det enkelt og greit å kjøpe båt.
Et MC-lån skal fungere for deg og din økonomi.
Bilikon

Billån

Et billån skal fungere for deg og din hverdag. Selvfølgelig.

Båtikon

Båtlån

Vi har gjort det enkelt og greit å kjøpe båt.

MCikon

MC-lån

Et MC-lån skal fungere for deg og din økonomi.

Fleksibilitet i hverdagen – lån med og uten sikkerhet

Vil du refinansiere kredittkortgjeld og dyre smålån, eller trenger du et lån for å gjennomføre et prosjekt hjemme? Instabank tilbyr lån både med og uten sikkerhet, tilpasset deg og dine behov.

Fordeler med lån hos Instabank

 • Vi tilbyr ulike lån, slik at du kan finne det som passer best for deg og din situasjon.
 • Hele lånesøknadsprosessen foregår på nett.
 • Du kan velge å kun betale et minimumsbeløp i måneden.
 • Du betaler kun renter på det du faktisk tar ut av lånekontoen.
 • Få hjelp når du trenger det og på den måten du ønsker, via telefon eller e-post.
 • Vi tilbyr noen av markedets beste lånebetingelser.

Alt du trenger å vite

Nominell rentefra 4,99 % til 19,99 %
Etableringsgebyrfra kr 990
Termingebyrkr 40

Fleksibelt lån

 • Låneramme: 5 000 – 500 000 kr
 • Månedsbeløp: Fleksibelt med et minimumsbeløp hver måned, som inkluderer renter og gebyr og et avdrag som tilsvarer 1,67 % av benyttet kreditt
 • Nedbetalingstid: Fleksibel

Refinansiering

 • Refinansieringsbeløp: 5 000 – 500 000 kr
 • Månedsbeløp: Fast beløp hver måned – også kalt nedbetalingslån
 • Nedbetalingstid: 3–15 år
  • Når du refinansierer flere smålån, kan ikke nedbetalingstiden overstige den lengste nedbetalingstiden blant de eksisterende lånene dine – med mindre alle er under 5 år.

Lån med sikkerhet

 • Lånebeløp: 100 000 – 5 000 000 kr
 • Månedsbeløp: Fast beløp hver måned
 • Nedbetalingstid: 1 – 30 år

Betalingsforsikring

Vi anbefaler å velge betalingsforsikring når du tar opp lån hos oss – det gir en ekstra trygghet i hverdagen. Langvarig sykdom, arbeidsledighet eller arbeidsuførhet kan
ramme alle, og i slike situasjoner er det godt å ha en betalingsforsikring som sørger for at lånet ditt blir betalt. Les mer om betalingsforsikring

Kriterier for å søke om lån

 • Du har fylt 23 år
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har en bruttoinntekt på minimum 250 000 kroner i året
 • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5 x brutto inntekt
 • Du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld

Hvilke lån tilbyr Instabank?

Hos oss kan du søke om å få et refinansieringslån, et lån til kjøretøy og båt, et lån med sikkerhet i bolig, eller et fleksibelt lån – også kalt forbrukslån.

Når du tar opp et lån til refinansiering eller kjøretøy, forplikter du deg til å bruke hele eller deler av lånebeløpet på å henholdsvis betale ned eksisterende gjeld eller kjøpe et nytt kjøretøy. Les mer om lån til kjøretøy her.

Et forbrukslån eller fleksibelt lån er derimot et lån du kan bruke på det du selv vil – og som ikke bevilges til et spesifikt formål. Les mer om forbrukslån her.

Lån med sikkerhet er vårt beste alternativ til deg som eier bolig.

Lån opptil 5 million kroner med sikkerhet i boligen din og få vesentlig lavere terminbeløp og bedre rente (fra 4,99 %) enn på et forbrukslån.

Du kan beholde ditt eksisterende boliglån fordi vi tar et såkalt 2. prioritets pant i boligen – enkelt og greit. Les mer om lån med sikkerhet her.

Låneeksempel

Nominell rente 9,20 %, effektiv rente 10,97 %, 175 000 kr, o/5 år, kostnad: 50 371 kr, totalt: 225 371 kr.

Tre ting du bør tenke på før du tar opp et lån

1) Hvilken type lån er best for deg og din situasjon?

Hva skal du bruke lånet på? Skal du for eksempel finansiere en reise eller et prosjekt hjemme, og ikke kan stille sikkerhet, kan et fleksibelt lån være et godt alternativ for deg. Hvis du ønsker å få bedre oversikt over økonomien og gunstigere lånebetingelser, kan det være lurt å refinansiere smålånene dine – enten med et eget refinansieringslån, eller ved å bruke en del av et fleksibelt lånebeløp på å tilbakebetale smålånene.

2) Hvilken rente og nedbetalingstid får jeg?

Hvor lav rente du tilbys, avhenger av økonomien din og hvilken nedbetalingstid du velger. Når du søker lån hos Instabank, mottar du et lånetilbud som er skreddersydd deg og din situasjon. Den nominelle renten vil være fra 7,99 % til 19,99 %.

3) Hvor raskt får jeg svar på lånesøknaden min?

Instabank er en heldigital bank, noe som gjør det raskt og enkelt å søke lån hos oss. I motsetning til tradisjonelle banker som ofte kan oppleves tungrodde, tror vi at de beste kundeopplevelsene skapes gjennom rask og enkel behandling og personlig oppfølging når det trengs. Lånesøknader behandles fortløpende etter hvert som de kommer inn, og de fleste får svar umiddelbart og lånet utbetalt innen et døgn.
Søk i dag og motta et helt uforpliktende tilbud fra oss.

Ofte stilte spørsmål om lån

For å søke om lån i Instabank fyller du helt enkelt ut en lånesøknad på nett som du finner her. Alle lånesøknadsprosessene våre er nettbaserte, og du får som oftest svar umiddelbart. Hos oss kan du derfor få lån på dagen.

Det eneste du trenger for å sende inn en uforpliktende lånesøknad, er informasjon om din samlede inntekt og din samlede andel av forbruks- og kredittkortgjeld. Når du har sendt inn lånesøknaden din, vil du etter kort tid motta et svar fra oss med et eventuelt lånetilbud. Hvis du velger å akseptere lånetilbudet, hender det at vi ber deg om å laste opp et par dokumenter elektronisk, som lønnsslipp og skattemelding. Ellers er det bare å signere med BankID før pengene blir utbetalt til deg.

Hvor mye du kan låne og til hvilken rente, avhenger av privatøkonomien din og hvilken nedbetalingstid du ønsker. Basert på dette, vurderer vi også hva slags type lån vi tilbyr deg, enten det er et fleksibelt lån eller et nedbetalingslån.

I Instabank er vi opptatt av å finne det beste og billigste lånet for akkurat deg; Det vil si det lånet med lavest mulig renter og den nedbetalingsformen som er enklest i din hverdag. Uavhengig av hvilken type lån du får hos oss, kan vi forsikre deg om at Instabank tilbyr noen av markedets beste betingelser og laveste renter. I kundetilfredshetsundersøkelsen vår fra august 2018 oppga nesten 80 % av kundene som tok undersøkelsen, at de helt sikkert eller sannsynligvis ville anbefale Instabank til andre.

Det er både raskt og enkelt å søke lån hos Instabank. Du søker ved å fylle ut et søknadsskjema på nett, og får som oftest svar på minuttet, på timen – eller maks innen ett døgn.

Når du har mottatt lånetilbudet, lastet opp eventuell dokumentasjon og signert med BankID, utbetales lånet som regel samme dag eller i løpet av ett døgn.

I Instabank jobber vi alltid for å gjøre det enklest mulig for deg å betjene lånene dine og styre hverdagsøkonomien. Mange ønsker et fleksibelt lån med kun et minimumsmånedsbeløp, slik at de i større grad kan regulere nedbetalingsplanen etter perioder med større og mindre øvrige utgifter. For andre kan det derimot være en fordel å ha helt faste rutiner på nedbetalingen. Hvis du har fått et fleksibelt lån, men erfarer at det i din hverdag vil være enklere med en nedbetalingsplan, kan du derfor søke om å gjøre om lånet ditt til et nedbetalingslån. Et nedbetalingslån vil si et lån som nedbetales med like store terminbeløp helt til lånet er innfridd. Hvis du bestemmer deg for å søke om å få lånet ditt omgjort, hjelper vi deg selvfølgelig med det praktiske.

Kontakt kundesenteret vårt hvis du vil vite mer om dette.

Ja, vi har mange kunder som tar opp lån for å refinansiere eksisterende gjeld som mikrolån, smålån og kredittkortgjeld. Ved å samle disse lånene i et nytt lån, vil de aller fleste få bedre betingelser som lavere rente, færre gebyrer og mer oversiktlig nedbetaling.

Les mer om refinansiering her.

Smålån og kredittkortgjeld har som oftest svært høye renter, mens større lån, som for eksempel boliglån, har lav rente. Som en hovedregel kan man si at jo høyere lån, desto lavere renter. Dette henger sammen med risikoen som er knyttet til de ulike lånene og at det er billigere for banker å ha få høye lån, enn mange små lån. Når du samler alle smålånene du har i forskjellige banker, til ett større lån i én bank, koster det mindre for denne banken å håndtere lånet ditt, noe som gjør at de også kan tilby en lavere rente. Det vil likevel variere hvor lavt bankene er villige til å sette renten, og derfor kan det være lurt å få lånetilbud fra flere banker for å sjekke hvor du får det billigste og beste lånet. I Instabank føler vi oss trygge på at vi kan tilby noen av bransjens aller beste betingelser. Derfor er det også helt uforpliktende å søke om lån hos oss, slik at du kan sammenligne tilbudet vårt med tilbud fra andre banker hvis du ønsker det.

Å ha flere ulike mikrolån i forskjellige banker, betyr gjerne også at du har mye og mange å forholde deg til. Ikke minst vil du ofte betale langt flere gebyrer enn du strengt tatt er nødt til, fordi du betaler til hver bank som behandler lånene dine. Å refinansiere gjør dermed også at du slipper unødvendige utgifter til gebyrer, og at du får ett kontaktpunkt i stedet for flere. I tillegg får du bare én faktura å forholde deg til, noe som kan gi deg bedre oversikt over økonomien og en enklere hverdag.

Har du noen spørsmål før du søker? Da er det bare å kontakte kundesenteret vårt! Vi har bransjens lengste åpningstider, og medarbeiderne våre er her for å hjelpe deg med alt du måtte lure på. Ring oss på 21 51 93 00, send oss en mail, eller bruk chatvinduet nederst til høyre på skjermen.

Lån

Søk helt uforpliktet om beløpet du ønsker – få tilbud basert på din økonomi.

Sparekonto

Start din sparing hos oss i dag – og få en av markedets beste renter.

Instapay Mastercard

Instapay Mastercard – et nytt kredittkort med lav rente på bare 14,9 %.